Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

DWDD: Asscher roept werkgevers op werkstress tegen te gaan

  •  
05-11-2014
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
asscher_300_10.jpg
Ook het pesten op de werkvloer vindt de minister onaanvaardbaar
Om de werkstress terug te dringen, organiseert het ministerie van Sociale Zaken de ‘Check Je Werkstress Week’. Te gast bij De Wereld Draait Door is minister Lodewijk Asscher. Hij vindt dat er veel meer aandacht moet komen voor werkstress en de mogelijke consequenties ervan.
Asscher vertelde Matthijs van Nieuwkerk dat hijzelf geen last van werkstress heeft omdat hij zijn eigen agenda redelijk zelf kan bepalen. Bij veel mensen gaat het volgens hem juist om het gebrek aan controle waardoor er stress ontstaat wat een medewerker zelfs ziek kan maken.
Ook het pesten op de werkvloer is Asscher een doorn in het oog. Hij vindt dat werkgevers stress op de werkvloer bijtijds moeten herkennen zodat het aangepakt kan worden. Volgens zijn cijfers loopt 1 miljoen Nederlanders kans op een burn-out of een andere werk gerelateerde psychische ziekte.
Eerder zei de minister al:
Het is geen schande als je werk je te veel wordt, het is wel een schande als je werkgever daar geen oog voor heeft (..) Mensen die eenmaal uitvallen omdat ze een burn-out hebben en overspannen raken, zijn vaak heel lang ziek. Die hebben enorm veel moeite om terug te komen. Dat is enorme kapitaalverspilling.
Cc-foto: still uit uitzending DWDD

Meer over:

nieuws, media
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.