Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

DWDD snapt tirade Paul de Leeuw niet

  •  
05-12-2011
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
93 keer bekeken
  •  
RTEmagicC_49eee99cbc.jpg.jpg
Paul de Leeuw voelt zich 'afgeschoten in zijn eigen clubhuis' na opmerking Sonja Barend
Furieus was Paul de Leeuw na de uitzending van De Wereld Draait door waarin Sonja Barend zei dat het Paul goed zou doen om er een jaar tussenuit te gaan. In het Radio 1 programma Lunch zegt Paul dat hij zich voelt afgeschoten in zijn eigen clubhuis. “Ik lig al op de grond, laat me gewoon liggen.”
Eindredacteur Dieuwke Wynia van DWDD snapt de tirade van Paul niet op alle punten en vindt het onterecht dat hij het programma ‘de rotte appel in de mand’ noemt. Al begrijpt ze wel dat hij dat misschien heeft gezegd vanwege oplopende emoties.
Wynia heeft Paul de Leeuw voor deze maandagavond uitgenodigd om in De Wereld Draait Door te komen praten over zijn eigen programma. Dat was afgelopen vrijdag ook in eerste instantie de bedoeling, maar die afspraak mislukte keer op keer waarop de redactie besloot Joep van Deudekom, één van de makers van het succesvolle cabaret in het programma, uit te nodigen.
De Leeuw voelt zich gekrenkt door DWDD na de opmerking van Barend. Hij vindt dat Matthijs in de aanloop van zijn vraag daarop aanstuurde en dat hij het voor hem had moeten opnemen. Wynia is het daar niet mee eens. “Sonja geeft haar mening. Je kan niet meteen iemand de mond snoeren. Wie is Matthijs om dat te corrigeren”, zegt ze in Lunch.
Gastheer Marc-Marie Huijbregts en Joep van Deudekom namen het aan tafel wel op voor Paul. Zij vinden dat Paul wel iets nieuws probeert en dat hem wat tijd gegund moet worden om het programma op de rails te krijgen. Of De Leeuw vanavond naar DWDD komt, moet nog blijken.
Blijf je emoties te baas: Volg Joop op Twitter , vind Joop leuk op Facebook

Meer over:

nieuws, media
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.