47

DWDD snapt tirade Paul de Leeuw niet

Paul de Leeuw voelt zich 'afgeschoten in zijn eigen clubhuis' na opmerking Sonja Barend

Furieus was Paul de Leeuw na de uitzending van De Wereld Draait door waarin Sonja Barend zei dat het Paul goed zou doen om er een jaar tussenuit te gaan. In het Radio 1 programma Lunch zegt Paul dat hij zich voelt afgeschoten in zijn eigen clubhuis. “Ik lig al op de grond, laat me gewoon liggen.”


Eindredacteur Dieuwke Wynia van DWDD snapt de tirade van Paul niet op alle punten en vindt het onterecht dat hij het programma ‘de rotte appel in de mand’ noemt. Al begrijpt ze wel dat hij dat misschien heeft gezegd vanwege oplopende emoties.

Wynia heeft Paul de Leeuw voor deze maandagavond uitgenodigd om in De Wereld Draait Door te komen praten over zijn eigen programma. Dat was afgelopen vrijdag ook in eerste instantie de bedoeling, maar die afspraak mislukte keer op keer waarop de redactie besloot Joep van Deudekom, één van de makers van het succesvolle cabaret in het programma, uit te nodigen.

De Leeuw voelt zich gekrenkt door DWDD na de opmerking van Barend. Hij vindt dat Matthijs in de aanloop van zijn vraag daarop aanstuurde en dat hij het voor hem had moeten opnemen. Wynia is het daar niet mee eens. “Sonja geeft haar mening. Je kan niet meteen iemand de mond snoeren. Wie is Matthijs om dat te corrigeren”, zegt ze in Lunch.

Gastheer Marc-Marie Huijbregts en Joep van Deudekom namen het aan tafel wel op voor Paul. Zij vinden dat Paul wel iets nieuws probeert en dat hem wat tijd gegund moet worden om het programma op de rails te krijgen. Of De Leeuw vanavond naar DWDD komt, moet nog blijken.

Blijf je emoties te baas: Volg Joop op Twitter, vind Joop leuk op Facebook

Geef een reactie

Laatste reacties (47)