26

DWDD: Trump en de media


Afgelopen maandag ontving de aanstaande Amerikaanse president Donald Trump een afvaardiging van leidinggevenden en presentatoren van de grootste tv-zenders in de VS. Zijn relatie met de traditionele media zoals CNN en NBC was lastig tijdens de verkiezingen en hij ageerde tijdens zijn campagne tegen deze gevestigde media. Niet alleen uitte Trump tijdens de campagne zelf voortdurend beschuldigingen aan de media, ook verplichtte hij de aanwezige journalisten plaats te nemen in een afgebakend vak, waarna hij het publiek tegen de journalisten opzette.

Ook tijdens de bijeenkomst van maandag kregen de aanwezige journalisten een veeg uit de pan van The Donald. Zo zouden ze niet alleen liegen en bedriegen, maar er ook een sport van maken vooral foto’s uit te kiezen die van onder genomen waren, waardoor Trump steeds op zijn lelijkst in de kranten belandt.

Eén belangrijk nieuwsmedium was afwezig: de New York Times. Die krant kon zich niet vinden in de eis van Trump dat niets uit het gesprek gepubliceerd mocht worden. Het leverde de New York Times, geheel in Trump-stijl, een reeks zure tweets van de pre-president op waarin de krant opnieuw werd beschuldigd van het verdraaien van feiten. Dit ondanks dat de Times keer op keer aantoont het toch echt bij het juiste eind te hebben. Een dag later besloot Trump toch maar bij de New York Times op bezoek te gaan voor een gesprek.

In De Wereld Draait Door een gesprek met Twan Huys over Donald Trump en diens ernstig verstoorde relatie met de media.

Geef een reactie

Laatste reacties (26)