Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

DWDD vertaalt 'Think Different'-spot

  •  
10-10-2011
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
286 keer bekeken
  •  
dwdd_300_02.jpg
Welke 17 dwarse geesten horen thuis in de Nederlandse versie?
De Wereld Draait Door is zo onder de indruk van een oude ‘Think Different’-commercial van Apple waarin het dwarsdenken wordt bepleit dat Matthijs van Nieuwkerk er een ultieme Nederlandse versie van wil maken. Meer dan duizend tv-kijkers reageerden op een oproep wie daar in zouden moeten zitten en dit is het eerste resultaat.
De originele versie bevat zeventien, deels internationale, grootheden: Albert Einstein, Bob Dylan, Martin Luther King, Jr., Richard Branson, John Lennon (with Yoko Ono), Buckminster Fuller, Thomas Edison, Muhammad Ali, Ted Turner, Maria Callas, Mahatma Gandhi, Amelia Earhart, Alfred Hitchcock, Martha Graham, Jim Henson (with Kermit the Frog), Frank Lloyd Wright en Pablo Picasso.
DWDD heeft een eerste Nederlandse versie gemaakt met de commentaarstem van Jeroen Krabbé. Iedere dag gaat er iemand uit en komt er een nieuwe bij. Vandaag werd op voorspraak van Paulien Cornelisse en tafelheer Jan Mulder prins Claus uit de selectie verwijderd. Vrijdag wordt het eindresultaat gepresenteerd.
Wie hebben Nederland veranderd? Wie vind je dat er toegevoegd moet worden? Wie er uit? Laat het weten aan de redactie van De Wereld Draait Door en geef ook hier je mening.
Denken is niet genoeg: Volg Joop op Twitter , vind Joop leuk op Facebook

Meer over:

nieuws, media
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.