31

Earth Hour: Doe het licht uit

Live stream Giel Beelen presenteert akoestisch concert ... Vandaag van 20:30 tot 21:30, over de hele planeet ... 

Vandaag is het de dag van Earth Hour, een wereldwijde actiedag van het WNF om aandacht te vragen voor het milieu door tussen 20:30 en 21:30 het licht uit te laten. Het startschot werd vanochtend gegeven in Samoa.


Het Wereld Natuur Fonds schrijft:

Dit jaar gaan onder andere de Eiffeltoren, het Nationaal Stadium in Beijing –alias ‘het vogelnest’- het Opera House in Sydney, de Petronas Towers in Kuala Lumpur, Buckingham Palace in Londen, het Empire State Building in New York en het hoogste gebouw ter wereld – de Burj Khalifa in Dubai- op zwart. In Nederland worden onder andere de Erasmusburg, de Euromast, het Paleis op de Dam, de Magere Brug , het Vredespaleis en de Domtoren in duisternis gehuld.

Earth Hour begon in 2007 als lokale actie in Sydney waar inwoners een uur lang alle niet noodzakelijke verlichting doofden om aandacht te vragen voor de klimaatcrisis. Inwoners dineerden bij kaarslicht, bij grote gebouwen gingen de lichten uit. Dat uur aandacht voor het milieu werd een aanstekelijk succes.

Het jaar daarop breidde de actie zich uit naar andere landen. Vooral in Azië is de actie de afgelopen jaren populair. In Nederland groeide de animo langzaam. Dit jaar wordt de actie afgetrapt op De Rotterdam, met onder meer een rooftopconcert dat live gestreamd wordt door de VARA.

Astronaut André Kuipers, die zich tijdens zijn ruimteverblijf enorm bewust is geworden van het energieprobleem op Aarde, vertelt op de top van het door Rem Koolhaas ontworpen kantoorgebouw over zijn ervaringen. Een overzicht van andere Earth Hour evenementen in Nederland vind je hier.

Update 20:00 uur Kijk live naar André Kuipers hier

Earth Hour 2013 bij de VARA

Foto Copyright: Dishan Savithra Rajapaksha

Geef een reactie

Laatste reacties (31)