Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Eastwooding, de kunst van het toespreken van lege stoelen

  •  
31-08-2012
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
eastwood300.jpg
Hollywoodster Clint Eastwood's poging om uit te halen naar de Amerikaanse president Barack Obama royaal mislukt... Ontketent wel nieuwe hype
Hollywoodster Clint Eastwood opende donderdag de Republikeinse conventie met een speech. Hij sprak hiermee zijn steun uit voor de republikeinen en de nu officieel genomineerde republikeinse presidentskandidaat Mitt Romney. In zijn speech richtte Eastwood zich ook tot een lege stoel en sprak daar een denkbeeldige Obama aan. Wat bedoeld was als een grappige sketch lijkt nu te zijn geëindigd in een nieuwe internet-hype: Eastwooding.
Eastwood richtte zich in zijn speech tot de stoel en zei:
RTEmagicC_obama_03.jpg
Dus ik heb meneer Obama hier zitten … Meneer de president, hoe gaat u om met de beloftes die u heeft gemaakt?
De acteur maakte zelfs ruzie met de stoel waar niemand in zat. De republikeinen in de zaal vonden het prachtig en lachten uitbundig, maar in de rest van de wereld waren de reacties duidelijk minder lovend.
President Obama reageerde vrijwel meteen op geniale wijze via Twitter met een foto met als bijschrift ‘This seat’s taken’.
Ook op het web bleef de pijnlijke speech van Eastwood niet onopgemerkt. Vrijwel meteen werden er nieuwe Twitteraccounts aangemaakt met namen als ‘Invisible Obama’ en ‘ClintsChair’. Uiteindelijk mondde het uit in de nieuwe hype: Eastwooding. Het streng toespreken van een lege stoel.
Een mooi overzicht:
RTEmagicC_oudeman.jpg
RTEmagicC_Eastwooding1_450.jpg
RTEmagicC_Eastwooding2_450.jpg
RTEmagicC_Eastwooding6_450.jpg
RTEmagicC_Eastwooding3_450_01.jpg
BuzzFeed: Eastwooding

Meer over:

kijk nou, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.