Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Ebola bereikt Amerika

  •  
30-09-2014
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Dallas.jpg
Eerste geval ebola gediagnostiseerd in VS ... Ziekenhuis in Texas houdt patiënt uit West-Afrika sinds maandag in isolatie
Amerika is geconfronteerd met het eerste ebola geval sinds de uitbraak in West-Afrika. Dat meldt persbureau AP. Een ziekenhuis in Dallas, de Texas Health Prebyterian Hospital Dallas, houdt de patiënt die onlangs uit West-Afrika reisde, in een geïsoleerde kamer.
De naam van de patiënt is nog niet bekend gemaakt en verdere details worden nog geheim gehouden. Het geval werd dinsdagavond bekend gemaakt de het Amerikaanse Centrum voor Ziekte Controle (CDC). Het ziekenhuis heeft duidelijke orders gekregen te zorgen voor de veiligheid van dokters, ziekenhuispersoneel en patiënten.
Het ziekenhuis liet maandag al een verklaring uitgaan die vandaag bevestigd is door het CDC:
Het Texas Health Prebyterian Hospital Dallas heeft een patiënt in strikte isolatie opgenomen omdat op dit moment afgewacht wordt of de patiënt aan het ebola-virus lijdt. De verdenking is gebaseerd op de symptomen en het recente reisverleden van de patiënt. Het ziekenhuis volgt alle aanbevelingen van het CDC op om zeker te zijn van de veiligheid van patiënten, ziekenhuispersoneel, vrijwilligers, artsen en bezoekers.
cc-foto: Skythelimit2

Meer over:

wereld, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.