10

Ebola bereikt Amerika

Eerste geval ebola gediagnostiseerd in VS ... Ziekenhuis in Texas houdt patiënt uit West-Afrika sinds maandag in isolatie

Amerika is geconfronteerd met het eerste ebola geval sinds de uitbraak in West-Afrika. Dat meldt persbureau AP. Een ziekenhuis in Dallas, de Texas Health Prebyterian Hospital Dallas, houdt de patiënt die onlangs uit West-Afrika reisde, in een geïsoleerde kamer.

De naam van de patiënt is nog niet bekend gemaakt en verdere details worden nog geheim gehouden. Het geval werd dinsdagavond bekend gemaakt de het Amerikaanse Centrum voor Ziekte Controle (CDC). Het ziekenhuis heeft duidelijke orders gekregen te zorgen voor de veiligheid van dokters, ziekenhuispersoneel en patiënten.

Het ziekenhuis liet maandag al een verklaring uitgaan die vandaag bevestigd is door het CDC:

Het Texas Health Prebyterian Hospital Dallas heeft een patiënt in strikte isolatie opgenomen omdat op dit moment afgewacht wordt of de patiënt aan het ebola-virus lijdt. De verdenking is gebaseerd op de symptomen en het recente reisverleden van de patiënt. Het ziekenhuis volgt alle aanbevelingen van het CDC op om zeker te zijn van de veiligheid van patiënten, ziekenhuispersoneel, vrijwilligers, artsen en bezoekers.

AP: Officials confirm first ebola case diagnosed in US

cc-foto: Skythelimit2

Geef een reactie

Laatste reacties (10)