Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

'Ebola wordt eerst erger voordat er verbetering optreedt'

  •  
27-08-2014
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
azgebola.jpg
Dodental opgelopen naar 1552 ... Video toont loodzware taak van hulpverleners Artsen zonder Grenzen
De opmars van de verwoestende ebola-epeidemie lijkt niet te stuiten. In Liberia zijn inmiddels bijna 1100 mensen besmet met het dodelijke virus. Besmette patiënten kunnen vaak niet terecht in de overvolle ziekenhuizen. Het zorgsysteem is volledig vastgelopen uit angst dat het virus zich verspreidt onder zorgverleners en patiënten. Nieuwsuur spreekt met Karline Kleijer van Artsen zonder Grenzen. Ze werkt als ‘emergency manager’ in Monrovia.
De huidige ebola-uitbraak in West-Afrika zal eerst nog verergeren voordat er verbetering optreedt. Dat meldt de BBC vandaag na uitlatingen van een Amerikaanse deskundige. Tom Frieden, directeur van de Amerikaanse centra voor ziektebeheersing, zegt dat er een ‘ongekende’ reactie nodig zal zijn om de epidemie onder controle te krijgen:
Het aantal besmettingen stijgt. Ik wilde dat ik dit niet hoefde te zeggen, maar het zal eerst erger worden voordat er verbetering optreedt.
Het dodental als gevolg van de ebola-uitbraak is ondertussen gestegen naar zeker 1552.

Meer over:

wereld, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.