61

ECB-baas Draghi beschuldigd van belangenverstrengeling

Draghi zou lid zijn van een groep van bankenlobbyisten, Europese ombudsman gelast onderzoek ... Lees ook: Van het ESM een bank maken die kan lenen bij het ECB?

De Europese Ombudsman heeft een onderzoek geopend naar de president van de Europese Centrale Bank (ECB), Mario Draghi, wegens mogelijke belangenverstrengeling. Dat maakte een woordvoerster dinsdag in Brussel bekend, zo meldt onder andere de Volkskrant.

De ombudsman kwam in actie na een klacht van een groep Europese activisten, de Corporate Europe Observatory. Zij laken Draghi’s lidmaatschap van een groep banklobbyisten. Dat zou de onafhankelijkheid, reputatie en integriteit van de ECB aantasten, zo schrijft de Volkskrant. De ECB in Frankfurt heeft tot 31 oktober de tijd gekregen om te reageren op de beschuldigingen.

Draghi is lid van de zogenoemde Groep Van Dertig, een organisatie van invloedrijke bankiers, toezichthouders en economen. De groep wordt geleid door voormalig ECB-voorzitter Jean-Claude Trichet.

Volkskrant: Europese ombudsman begint onderzoek tegen Draghi (ECB

Lees bij Time ook over het idee van het Europese noodfonds ESM een bank te maken, die kan lenen bij het ECB… : The big new idea for saving the euro

Volg Joop op Twitter, vind Joop leuk op Facebook. Of abonneer je op de dagelijkse nieuwsbrief met een handig overzicht van nieuws en opinies.

Geef een reactie

Laatste reacties (61)