Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

ECB-baas Draghi beschuldigd van belangenverstrengeling

  •  
31-07-2012
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
ANP-Draghi300.jpg
Draghi zou lid zijn van een groep van bankenlobbyisten, Europese ombudsman gelast onderzoek ... Lees ook: Van het ESM een bank maken die kan lenen bij het ECB?
De Europese Ombudsman heeft een onderzoek geopend naar de president van de Europese Centrale Bank (ECB), Mario Draghi, wegens mogelijke belangenverstrengeling. Dat maakte een woordvoerster dinsdag in Brussel bekend, zo meldt onder andere de Volkskrant.
De ombudsman kwam in actie na een klacht van een groep Europese activisten, de Corporate Europe Observatory. Zij laken Draghi’s lidmaatschap van een groep banklobbyisten. Dat zou de onafhankelijkheid, reputatie en integriteit van de ECB aantasten, zo schrijft de Volkskrant. De ECB in Frankfurt heeft tot 31 oktober de tijd gekregen om te reageren op de beschuldigingen.
Draghi is lid van de zogenoemde Groep Van Dertig, een organisatie van invloedrijke bankiers, toezichthouders en economen. De groep wordt geleid door voormalig ECB-voorzitter Jean-Claude Trichet.
Lees bij Time ook over het idee van het Europese noodfonds ESM een bank te maken, die kan lenen bij het ECB… : The big new idea for saving the euro
Volg Joop op Twitter , vind Joop leuk op Facebook. Of abonneer je op de dagelijkse nieuwsbrief met een handig overzicht van nieuws en opinies.

Meer over:

economie, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.