Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

ECB niet van plan obligaties op te kopen

  •  
20-08-2012
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
euro.jpg
Europese Centrale Bank weerlegt geruchten dat het obligaties van noodlijdende eurolanden gaat opkopen
De Europese Centrale Bank gaat géén obligaties aankopen. Dat benadrukt een zegsman van de ECB. Hij reageert op een artikel uit de Duitse krant Der Spiegel waarin geopperd wordt dat de ECB overweegt een maximaal renteverschil tussen Duitsland en de zwakste eurolanden vast te leggen. ‘Het is absoluut misleidend om te schrijven over beslissingen die nog niet genomen zijn’, aldus de zegsman.
Trouw schrijft hierover:
Volgens Der Spiegel zou de ECB overwegen om een maximaal renteverschil tussen Duitsland en de zwakste eurolanden vast te leggen. Indien het verschil tussen de rente op Duits staatspapier en dat van de zwakste eurolanden te groot zou worden, zou de ECB in dat scenario obligaties van zwakkere eurolanden beginnen op te kopen om de rente voor die landen naar beneden te halen.
Dat blijkt nu niet het geval te zijn. De woordvoerder van de ECB wijst erop dat het thema nog niet is besproken door de raad van gouverneurs. In Duitsland werd onmiddellijk afwijzend gereageerd op de geruchten. Zo noemde de minister van Financiën het ‘vanuit theoretisch oogpunt zeer problematisch’. Deze voegde daar wel aan toe niet van het bestaan van een dergelijk plan op de hoogte te zijn.
Handig! Al het nieuws over de verkiezingen op Joop Verkiezingsoverzicht.
Volg Joop op Twitter , vind Joop leuk op Facebook. Of abonneer je op de dagelijkse nieuwsbrief met een handig overzicht van nieuws en opinies.

Meer over:

economie, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.