Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

ECB wil staatsleningen van noodlijdende Eurolanden opkopen

  •  
06-09-2012
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
draghi.jpg
VIDEO President van de Europese Centrale bank maakt plannen bekend
Zoals verwacht gaat de Europese Centrale Bank, onder voorwaarden, staatsobligaties opkopen van Eurolanden die in financiële nood zijn. Dat heeft ECB-president Mario Draghi donderdag bekend gemaakt, zo meldt de NOS.
De NOS schrijft dat het gaat om staatsleningen met een relatief korte looptijd, maximaal drie jaar, van Zuid-Europese landen.
Draghi benadrukte dat landen waarvan staatsleningen worden opgekocht aan strenge eisen moeten voldoen. Ze moeten zich houden aan de EU-begrotingsregels en strenge hervormingen doorvoeren. Ze komen feitelijk onder toezicht van het ECB te staan.
Draghi zei ook dat de euro een gegeven is en dat de ECB er alles aan zal doen om deze te behouden. Hij waarschuwde dat het economisch herstel in de eurozone een geleidelijk proces is en dat het herstel tijd zal kosten, aldus de NOS.
Volg Joop op Twitter , vind Joop leuk op Facebook. Of abonneer je op de dagelijkse nieuwsbrief met een handig overzicht van nieuws en opinies.

Meer over:

economie, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.