Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Echte Rotterdammers noemen het beestje gewoon bij de naam

  •  
13-10-2013
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
176 keer bekeken
  •  
kapsalon300.jpg
Nieuwe bijnaam voor Rotterdam Centraal: Station Kapsalon
In Rotterdam houdt geen enkel gebouw, brug of kunstwerk lang zijn eigen naam. Zo doopten de Rotterdammers de Beurstraverse om tot Koopgoot, kreeg de brug die Katendrecht met de Kop van Zuid verbindt de bijnaam ‘de hoerenloper’ en zo heeft Rotterdam Centraal nu ook een nieuwe naam: Station Kapsalon.
Tijdens een verkiezing die twee weken duurde kon iedereen zijn stem uitbrengen op één van de drie namen; De Haaienbek, De Grote Muil en Station Kapsalon. Met 28 procent van de stemmen won laatstgenoemde.
De bedenken van Station Kapsalon is ontwerper Baschz. Online deden gefotoshopte versies van de stationshal als haaienbek en patatzak de ronde, maar hij vond de hal meer lijken op het aluminiumbakje van het shoarma-gerecht kapsalon.
Meer Rotterdam
Museum Rotterdam heeft een tentoonstelling gemaakt rondom het thema ‘echte Rotterdammers’. In LP2 op de Kop van Zuid kun je ervaren wat Rotterdam en de Rotterdammers nu zo ontzettend Rotterdams maakt.
Lees ook op Joop over Rotterdammers en hun fascinatie voor de kapsalon: Rotterdamse invasie in Berlijn
Foto: Baschz

Meer over:

leven, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.