Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Ecuador doet stierenvechten in de ban

  •  
09-05-2011
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
ANP-Ecuador_verkiezingen300.jpg
Referendum ook over pakket hervormingen, waaronder controversiële uitbreiding van controle op media. Tegenstanders: President trekt macht naar zich toe
Met het uitbannen van stierengevechten, heeft Ecuador zaterdag per referendum een einde gemaakt aan een 500 jaar oude traditie. Ook hanengevechten en casino’s zijn verleden tijd. Verder stemden de Ecuadoranen dit weekend over een pakket aan bestuurlijke hervormingen. Controversieel is ook de uitbreiding van de macht van president Rafael Correa over media en de financiële sector. Dat schrijft de Irish Times maandag.
Irish Times meldt dat de Ecuadoranen hebben ingestemd met alle tien voorstellen van president Correa, die voorafgaand aan het referendum zwaar campagne heeft gevoerd. Toch was zijn overwinning minder groot dan verwacht, aldus de krant.
Tegenstanders van de president zeggen dat Correa sinds zijn aantreden in 2007 de macht steeds meer naar zich toe heeft getrokken en dat ook het referendum vooral dit doel heeft.

Meer over:

wereld, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.