Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Edward Snowden: Missie volbracht

  •  
24-12-2013
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Flickr_Snowden_RobertDouglas_300_01.jpg
Amerikaanse klokkenluider wilde 'de maatschappij een kans te geven te besluiten of ze zichzelf moet veranderen'
“Voor mij persoonlijk is mijn missie al volbracht”, zegt Edward Snowden in een interview met The Washington Post. Het AD schrijft op basis van het artikel dat de Amerikaanse klokkenluider tevreden is met de gebeurtenissen sinds hij de afluisterpraktijken van inlichtingendienst NSA onthulde.
Snowden is blij dat journalisten, van met name The Washington Post en de Britse The Guardian, het verhaal over het massaal verzamelen van gegegevens naar buiten hebben kunnen brengen. “Zogauw de journalisten aan de slag konden, werd alles bevestigd wat ik had geprobeerd.” Hij zegt niet uit te zijn geweest op het veranderen van de maatschappij, maar “de maatschappij een kans te geven te besluiten of ze zichzelf moet veranderen”.
Inmiddels heeft in de VS een federale rechter geoordeeld dat het inlichtingenprogramma van de NSA mogelijk ongrondwettelijk is. Een presidentiële adviescommissie deed 46 suggesties voor het aanpassen van de werkwijze van de NSA, zo meldt het AD. President Obama kondigde daarop aan te overwegen iets te veranderen aan de gegevens die de NSA verzamelt.
Edward Snowden vluchtte na zijn onthullingen naar Hongkong en later naar Rusland. Daar verblijft hij nog steeds.

Meer over:

wereld, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.