Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Een derde van de corporatiebazen verdient te veel

  •  
06-09-2012
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
corporaties.jpg
Zeker een derde van de directeuren verdient boven de Balkenendenorm
Bestuurders van woningcorporaties krijgen nog altijd een forse beloning. Uit onderzoek van het Financieele Dagblad blijkt dat van de 285 directeuren, 83 meer verdienen dan de norm.
Opvallend bij de uitkomsten is dat een kwart van de fors betaalde bestuurders een kleine corporatie runt met minder dan 10.000 woningen. Thom Aussems, van de relatief kleine corporatie Stichting Trudo (6218 woningen), ontving in 2011  volgens  de krant 368.857 euro.
In totaal zijn er 8 directeuren die meer dan 300.000 euro per jaar verdienen, fors meer dan de Balkenendenorm die is vastgesteld op 193.000 euro. Bij de Amsterdamse corporatie Ymere werken 3 van deze bestuurders. 
Vorig jaar onderstreepte de sector dat bij nieuwe benoemingen veel strengere normen worden gehanteerd. Nieuwe directeuren zouden volgende Balkenendenorm gaan verdienen en in sommige gevallen werd het salaris van zittende directeuren bevroren. 
De sector wordt geplaagd met een negatief imago door schandalen als de Vestia-affaire. De overheid wil de woningcorporaties strikter gaan reguleren. De sector pleit nog altijd voor zelfregulering, maar een wetsvoorstel voor het aan banden leggen van directiesalarissen ligt nu ter goedkeuring bij de Eerste Kamer. 
Financieele Dagblad: Corporaties belonen te ruim  
cc-foto: CorporatieNL
Handig! Al het nieuws over de verkiezingen op Joop Verkiezingsoverzicht.
Volg Joop op Twitter , vind Joop leuk op Facebook. Of abonneer je op de dagelijkse nieuwsbrief met een handig overzicht van nieuws en opinies.

Meer over:

economie, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.