22

Een derde van de corporatiebazen verdient te veel

Zeker een derde van de directeuren verdient boven de Balkenendenorm

Bestuurders van woningcorporaties krijgen nog altijd een forse beloning. Uit onderzoek van het Financieele Dagblad blijkt dat van de 285 directeuren, 83 meer verdienen dan de norm.

Opvallend bij de uitkomsten is dat een kwart van de fors betaalde bestuurders een kleine corporatie runt met minder dan 10.000 woningen. Thom Aussems, van de relatief kleine corporatie Stichting Trudo (6218 woningen), ontving in 2011 volgens de krant 368.857 euro.

In totaal zijn er 8 directeuren die meer dan 300.000 euro per jaar verdienen, fors meer dan de Balkenendenorm die is vastgesteld op 193.000 euro. Bij de Amsterdamse corporatie Ymere werken 3 van deze bestuurders. 

Vorig jaar onderstreepte de sector dat bij nieuwe benoemingen veel strengere normen worden gehanteerd. Nieuwe directeuren zouden volgende Balkenendenorm gaan verdienen en in sommige gevallen werd het salaris van zittende directeuren bevroren. 

De sector wordt geplaagd met een negatief imago door schandalen als de Vestia-affaire. De overheid wil de woningcorporaties strikter gaan reguleren. De sector pleit nog altijd voor zelfregulering, maar een wetsvoorstel voor het aan banden leggen van directiesalarissen ligt nu ter goedkeuring bij de Eerste Kamer. 

Financieele Dagblad: Corporaties belonen te ruim 

cc-foto: CorporatieNL

Handig! Al het nieuws over de verkiezingen op Joop Verkiezingsoverzicht.

Volg Joop op Twitter, vind Joop leuk op Facebook. Of abonneer je op de dagelijkse nieuwsbrief met een handig overzicht van nieuws en opinies.

Geef een reactie

Laatste reacties (22)