Laatste update 04 januari 2020, 19:05
90

Eén dode na steekaanval op voorbijgangers in voorstad Parijs

De 22-jarige Nathan C. heeft in een park in Villejuif, een voorstad van Parijs met een mes ingestoken op drie voorbijgangers. Eén 50-jarige vrouw kwam daarbij om het leven. Twee anderen raakten gewond, waarvan één ernstig. De dader werd na een korte achtervolging doodgeschoten door de politie. Hij kampte volgens ingewijden met psychische problemen.

Le Parisien schrijft dat er op een parkeerplaats minstens vijf schoten zijn gelost op een man gekleed in een donkere djellaba.

De burgemeester verklaart aan persbureau AFP dat het slachtoffer een 56-jarige man uit Villejuif was, die met zijn vrouw het park bezocht. “Hij wilde zijn echtgenote beschermen en werd toen gestoken.” Via sociale media gingen verhalen rond dat Franse reporters de man ‘Allahu Akbar’ hoorden roepen en dat hij een bomvest droeg. Het OM meldt dat de man niet in beeld was als religieuze extremist. Wel zou hij zich tot de islam hebben bekeerd.

Staatssecretaris van Binnenlandse Zaken Nuñez heeft een bezoek gebracht aan het park. Hij prees daar het snelle en doortastende optreden van de politie. Hij noemde het ingrijpen een heel moedige daad. De slachtoffers zijn overgebracht naar een nabijgelegen ziekenhuis.

Geef een reactie

Laatste reacties (90)