55

Een grote ‘lul’ met condoom ter bestrijding van HIV

Homoseksuele mannen hebben grotere kans op hiv... Actie moet mannen inspireren tot het vaker gebruiken van een condoom ... Christenen woedend

Homoseksuele mannen hebben relatief gezien veel kans om hiv op te lopen. Dit doordat ze meer bedpartners en onveilige seks hebben. Om de homo’s in Australië aan het denken te zetten, is er in Sidney een reusachtig kunstwerk geplaatst in de vorm van een mannelijk geslachtsdeel met een condoom er omheen. Het condoom is over een bestaande monument uitgerold.


Nicholas Parkhill van een raad ter bestrijding van AIDS zit achter de actie en staat, ondanks de flinke discussie die de actie heeft losgeweekt, vierkant achter zijn ‘creatie’.

Deze installatie is om veel interesse te creëren, omdat we een zichtbare icoon op een druk verkeerspunt hebben geselecteerd. (..) We moeten constant nieuwe manieren vinden om deze boodschap uit te dragen, zeker gezien het feit dat het bijna Wereld Aidsdag is, op 1 december.

Christelijke activisten zijn woedend over het statement en de wijze waarop het gebracht wordt. Zo ook de christelijke marketingdeskundige Wendy Francis:

Mijn mening is dat de regering en wij als gemeenschap de verantwoordelijkheid voor onze kinderen hebben. (..) Er is een tijd en plaats om met onze kinderen over condooms te praten. (..) Ouders willen niet door een situatie gedwongen worden om iets dat niet relevant is uit te leggen.

DeMorgen.be: Reusachtige roze condoom ontrold in het centrum van Sydney

News.com.au: Wendy Francis on the giant pink condom on Hyde Park Obelisk
Huffington Post AU: Giant pink condom arrives in Sidney

Foto: Still uit fragment YouTube

Geef een reactie

Laatste reacties (55)