Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

'Een hoofdtrainer hoort wit te zijn'

  •  
22-02-2015
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
61 keer bekeken
  •  
uitgesloten300.jpg
Anousha Nzume onderzoekt discriminatie in de voetbalwereld
Bij een bekerwedstrijd van Fortuna Sittard tegen amateurclub ASV De Dijk in september 2014 kreeg Fortuna-spits Seku Conneh (19) apengeluiden te horen. Waarom doen mensen mee aan racistische spreekkoren? En waarom lukt het assistent-coach van Telstar Alami Ahannach (46) niet om op te klimmen tot hoofdtrainer? Anousha Nzume zoekt het uit in een aflevering van Uitgesloten (NTR).
Assistent-coach Alami Ahannach is een man met ambitie. Hij droomt ervan hoofdtrainer te worden, maar voorlopig blijft het daarbij. Hij probeerde meermaals het daarvoor benodigde papiertje te halen, maar steeds lukt het niet. Hij denkt dat het aan zijn afkomst ligt. Nzume confronteert de KNVB.
Meisjesvoetbal Dat de voetbalwereld er een is van witte mannen bleek ook toen Cambuur-trainer Henk de Jong vrijdag een nederlaag van zijn eigen team vergeleek met ‘meisjesvoetbal’. Hij zei:
Een paar spelers hadden beter een stuk uit hun broek kunnen knippen om er een rokje van te maken, want die speelden meisjesvoetbal.
Die opmerking neemt Vera Pauw, voormalig bondscoach van de Oranje voetbalvrouwen, hem bijzonder kwalijk. Via Twitter liet zij weten:
Beste Henk de Jong, gebruik in het vervolg een andere vergelijking om het falen van je team te duiden! Heeft hij wel door hoe hij hiermee meisjes wegzet? Hij zou zijn positie en verantwoordelijkheid moeten kennen!”
Beeld: copyright Wim Kluvers

Meer over:

leven, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.