Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Een jaar cel voor deze sexy clip

  •  
29-06-2015
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
135 keer bekeken
  •  
egypyte_300.jpg
Egyptische autoriteiten straffen onschuldig vermaak hard af
Egypte was al niet meer zo’n fijn vakantieland maar nu wordt de pret nog wat meer gedrukt. Een rechtbank heeft een vrouw tot een jaar cel veroordeeld omdat ze vrolijk danst in een luchtig clipje. Volgens de zedenmeesters promootte de vrouw losbandigheid en dat is in het streng-religieuze land een doodzonde.
Reda El-Fouly voert in de clip een soort buikdans uit. Egypte was ooit de bakermat van de buikdans maar sinds de religieuze types er de dienst uitmaken is het uit met die pret. De vrouw werd gearresteerd nadat de clip in mei op YouTube werd gezet. Inmiddels is het dansje ruim 2 miljoen meer bekeken. Ook de regisseur, die meedanst in de clip, werd tot een jaar cel veroordeeld. Hij wist bijtijds naar het buitenland te ontkomen. De cameraman kreeg eveneens een jaar cel.
De clip Sib Idi (Laat mijn hand los) wordt geplaybackt op een lied van een andere zangeres. De veroordeelden kunnen nog in beroep gaan.

Meer over:

wereld, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.