Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Eén jaar Rutte: Wilders (t)weet het beter

  •  
12-10-2011
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
wilders_twitter300.jpg
Top tien tweets van PVV-voorman over zijn kabinet
Er is veel te doen geweest rondom de vorming van kabinet Rutte, dat deze week exact één jaar zit. Rechts Nederland was hoopvol: Wilders kreeg de joystick niet in handen, maar mocht zo nu en dan wel aan de knoppen zitten. Maar, in hoeverre heeft Wilders eigenlijk een vinger in de pap? Hier een top tien tweets van de PVV-voorman waarin hij zijn woede, onmacht en onbegrip over zijn kabinet uit.
Op vijftien oktober 2010 is Wilders nog hoopvol over het gedoogkabinet. Hij twittert:
Gefeliciteerd Nederland met het nieuwe kabinet! Meer veiligheid. Betere ouderenzorg. En vooral: minder islam, immigratie en asiel. Prachtig!
Helemaal zijn zin krijgt Wilders echter niet. Vanaf dat moment gebruikt hij het sociale medium dan ook voornamelijk als uitlaatklep voor zijn ongenoegen. In chronologische volgorde:
RTEmagicC_wilders_tweet620.jpg
2 november 2010 De PVV zal geen nieuwe missie in Afghanistan steunen wat voor missie dat ook is. Laat andere landen nu maar hun verantwoordelijkheid nemen.
15 december 2010 Min. Hillen denkt dat PVV tijdelijk verschijnsel is zegt hij in HP/De Tijd. CDA lijkt toch tijdelijker, halveren moeten ze niet te vaak doen
11 april 2011 Min. Leers: regel dat als Italie doorgaat met verlenen van visa aan Noord-Afrikanen, ze ALLEEN voor italie geldig zijn, niet voor Nederland!
5 mei 2011 Leers wil asielzoekers sneller woning toewijzen. Als dat ten koste van Henk en Ingrid gaat die dan langer op wachtlijst moeten staan NO WAY!
3 juni 2011 Trapt de EU en NL nu toch opnieuw in loze beloften van Griekenland? Onvoorstelbaar dom. Naieve politici verkwanselen miljarden belastingeld!
28 juni 2011 Verhagen in verwarring: zet zich af tegen de PVV maar wil van CDA ’n soort PVV-light maken. Ach, je moet wat als je op 13 zetels staat ????
12 juli 2011 Staatssecretaris Knapen geeft gelukkig helder aan dat vergelijking PVV met moslimfundamentalisten niet de zijne is: http://bit.ly/qKMJmv
21 juli 2011 Grieken blij, Rutte en De Jager blij, gedoogpartner PvdA blij: 109 miljard euro extra voor de Grieken. Maar einde euro komt dichterbij.
9 september 2011: Geen woorden maar daden. Rutte moet niet alleen roepen dat landen uit de euro moeten maar Griekenland er nu uitzetten! bit.ly/pAEg3k
7 oktober 2011: Leers bezigt CDA-onzinteksten over immigratie. Beetje dom. Maar PVV rekent hard af op nakomen afspraken en resultaten. bit.ly/rgyqHh

Meer over:

politiek, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.