10

Eén op de vier Amerikaanse hackers is een FBI informant

Steeds meer online criminelen sluiten een verbond met Amerikaanse geheime diensten om een lange gevangenisstraf te ontlopen

De FBI en de Amerikaanse geheime dienst weten steeds meer hackers voor zich te winnen om illegale praktijken op internet aan te pakken. Sinds Wikileaks zijn de diensten erop gebrand nieuwe lekken te voorkomen. Lange gevangenisstraffen blijken een succesvol dreigmiddel voor hackers om te stoppen met hun illegale praktijken. Inmiddels is één op de vier hackers een FBI informant.

Uit een onderzoek van The Guardian blijkt dat inmiddels een leger aan hackers in dienst is van de Amerikaanse overheid. Zelfs de populaire ‘marktplaatsen’ onder hackers te zijn overgenomen door deze infiltranten. Hackers gespecialiseerd in het stelen van identiteiten zijn doorgedrongen tot het management van grote criminaliteitsforums. Ze zijn de ogen en oren van de geheime dienst om duizenden internet criminelen achter de tralies te krijgen.

Schrijver Eric Corley die ieder kwartaal een online vaktijdschrift voor hackers publiceert schat dat inmiddels 25 procent van de hackers voor de Amerikaanse geheime dienst werken.

De harde straffen in samenhang met de onwetendheid die veel hackers hebben over hun rechten, zorgt er voor dat ze gemakkelijk te intimideren zijn”, zegt Corley tegen The Guardian.

De infiltranten van de Amerikaanse geheime dienst hebben inmiddels behoorlijk wat opschudding veroorzaakt in het hackerswereldje. Kevin Poulson, schrijver van Wired Magazine meldt dat leden van Anonymous elkaar aanvallen, onder andere vanuit elkaars IP adressen. Volgens Poulson zijn dat de eerste verschijnselen van hackers die vatbaar zijn om voor de FBI te werken.

Veel hackersorganisaties hebben de afgelopen maanden agressieve cyberaanvallen gepleegd om een statement te maken. Een groep die zichzelf Lulz Security noemt, voerde een gedurfde inval uit op de FBI-site InfraGard waarmee ze direct de aandacht hadden van de FBI. De aanval was een reactie op de uitspraak van het Pentagon dat elke cyberaanval een daad van oorlog is. Lulz Security is een hackersgroep die te vergelijken is met Anonymous. Deze hackersgroup legde bedrijven als Visa en MasterCard plat omdat ze donaties naar Wikileaks blokkeerden.

The Guardian: One in four hacker ‘is a FBI informer’
cc-foto: José Goulao

Geef een reactie

Laatste reacties (10)