Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Een 'pottenkijker-vrije' berichtenapp voor spionnen

  •  
30-04-2013
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Smartphone300.jpg
Brits bedrijf ontwikkelt programma zonder tussenkomt van server, en looft beloning uit aan hackers die applicatie kunnen kraken
Smartphone gebruikers die geen behoefte hebben aan ‘pottenkijkers’ kunnen in de toekomst gebruik maken van een berichtenapplicatie van het type Whatsapp. Het Britse bedrijf Redact heeft een programma ontworpen dat het mogelijk maakt om veilig, zonder tussenkomst van een server, berichten uit te wisselen met andere gebruikers. De app is vooral interessant voor spionnen, en andere gebruikers die gevoelige informatie verzenden.
Het dataverkeer wordt namelijk versleuteld verzonden en slaat geen data op. Bovendien kunnen gebruikers met één druk op de knop de verzonden en ontvangen gespreksgeschiedenis voor altijd wissen. Dat maakt de applicatie de eerste veilige berichtenapp ter wereld, en ook geschikt voor spionagedoeleinden.
De ontwerpers zijn zo overtuigd van hun concept dat ze een beloning hebben uitgereikt aan hackers die het tegendeel kunnen bewijzen. De eerste programmeur die een lek kan vinden wordt beloond met £10.000. Redact heeft de applicatie gratis aangeboden aan Britse parlementariërs.

Meer over:

nieuws, lekker
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.