Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Een sprookjesachtige horrorwinter

  •  
09-12-2013
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
winetr_300.jpg
Wondermooie clip van cameraman De Nieuwe Wildernis
Paul Klaver is filmmaker, fotograaf en bracht voor ‘De Nieuwe Wildernis’ als een van de makers veel tijd door in de Oostvaardersplassen. Daar schoot hij tijdens een van de strengste winters die Nederland kende deze prachtige, soms harde, beelden die hij nu tot een clip heeft verwerkt. Met muziek van Hans Zimmer. Kijk full screen en met volume hoog.
Het is beeldpoëzie die onwillekeurig doet denken aan de mooiste gedichten over de winter, zoals het meer dan honderd jaar oude Winterstilte van Jacqueline E. van der Waals:
De grond is wit, de nevel wit, De wolken, waar nog sneeuw in zit, Zijn wit, dat zacht vergrijzelt. Het fijngetakt geboomte zit Met witten rijp beijzeld. De boom houdt zich behoedzaam stil, Dat niet het minste takgetril ’t Kristallen kunstwerk breke, De klank zelfs van mijn schreden wil Zich in de sneeuw versteken. De grond is wit, de nevel wit, Wat zwijgend tooverland is dit? Wat hemel loop ik onder? Ik vouw de handen en aanbid Dit grootsche, stille wonder.

Meer over:

nieuws, lekker
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.