Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Een zesje voor het kabinet Rutte

  •  
19-02-2011
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
zwart_wit_300.jpg
[Video] Scherp debat over de vraag wat het kabinet Rutte tot nu heeft bereikt
In het nieuwe KRO-debatprogramma ‘Zwart-Wit’ werd een fel debat gevoerd over het kabinet Rutte.
In een klassieke links-rechts opstelling debatteerden twee debat-teams over een aantal stellingen. Voor ‘rechts’ traden VVD-er Frits Huffnagel, PVV-er Hero Brinkman en de presentator van Uitgesproken Wakker Nederland, Joost Eerdmans in het strijdperk. Zij stonden tegenover Diederik Samsom (PvdA), Ineke van Gent (GroenLinks) en cabaretier en Joop-opiniemaker Johan Fretz. Na het debat onthulden de presentatoren Sven Kockelman en Fons de Poel de resultaten van een enquête, waaruit blijkt:
Bijna de helft van de Nederlanders vindt dat ons land er niet beter op is geworden onder Rutte. En als rapportcijfer krijgt zijn kabinet een mager zesje. Dat blijkt uit onderzoek van Intomart GfK in opdracht van het politieke debatprogramma KRO’s Zwart-Wit. Het programma met presentatoren Fons de Poel en Sven Kockelmann,staat in het teken van de  verkiezingen van 2 maart. Uit het onderzoek blijkt verder dat slechts één op de drie Nederlanders, 34 procent, hoopt dat het kabinet Rutte-Verhagen een meerderheid krijgt in de Eerste Kamer. Bijna de helft, 43 procent, hoopt dat het gedoogkabinet verliest bij de komende verkiezingen.
Lees meer op de website van Zwart-Wit

Meer over:

politiek, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.