11

Eerste Amerikaanse dode gelinkt aan e-sigaret

In de Amerikaanse staat Illinois is een man overleden die een ernstige longziekte ontwikkelde door het vapen. Daarmee is hij vermoedelijk de eerste Amerikaanse dode die is overleden door e-sigaretten. De exacte leeftijd van de man is niet bekendgemaakt. Volgens Sky News was hij tussen de 17 en 38 jaar oud.

Vorige week maakten de Centers for Disease Control and Prevention (CDC) bekend dat er in de VS zeker 193 mensen zijn met ernstige luchtwegaandoeningen als gevolg van het vapen. In veel gevallen gaat het om tieners en jongvolwassenen. Wetenschappers van de CDC weten nog niet of de longproblemen het gevolg zijn van de apparaten die vapers gebruiken of bijvoorbeeld van specifieke ingrediënten die worden toegevoegd aan de e-sigaretvloeistof.

De Washington Post berichtte dit weekend over een 20-jarige jongen uit de staat Utah die deze zomer ernstig ziek werd – volgens zijn artsen door het gebruik van e-sigaretten. Alexander Mitchell had twee beademingsapparaten nodig om in leven te blijven. Hoewel de jongen inmiddels redelijk is hersteld, is zijn longcapaciteit met een kwart afgenomen. Ook heeft hij problemen met zijn kortetermijngeheugen.

Cc-foto: Lindsay Fox

Geef een reactie

Laatste reacties (11)