Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Eerste confrontatie Sea Shepherd met Japanse walvisjagers

  •  
01-01-2011
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
82 keer bekeken
  •  
seashepherd_300.jpg
Dierenbeschermers onderscheppen vloot ongekend vroeg in Zuidelijke IJszee 
Voor het eerst zijn de dierenbeschermers van de Sea Shepherd er in geslaagd de Japanse walvisvloot op te sporen nog voordat ze een enkele walvis hebben kunnen doden. De jagers zetten een waterkanon in tegen een rubberbootje van de Sea Shepherd.
Op 3100 kilometer ten zuidoosten van Nieuw-Zeeland trof het schip Bob Barker van de Sea Shepherd een harpoenjager. Zes uur later ontdekte het vlaggenschip van de organisatie, de Steve Irwin, een andere harpoenjager in hetzelfde gebied. De dierenbeschermers cirkelden rond de walvisjagers in zodiacs (zie video gefilmd vanaf de Japanse harpoenjager). Volgens Paul Watson, voorman van de Sea Shepherd, werd daarop door de jagers een waterkanon tegen de rubberboot ingezet.
Vorig jaar leidde een harde confrontatie tot het zinken van een van de Sea Shepherd schepen na door een walvisjager te zijn overvaren. Wat de tactiek van de dierenbeschermers dit jaar wordt, is nog niet bekend.
De Japanners willen tijdens hun strooptocht duizend walvissen ombrengen.

Meer over:

nieuws, groen
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.