52

Eerste dag Frans boerka-verbod: twee arrestaties

Spookkleding dragen? Boete van 150 euro

De fameuze Franse liberté is vanochtend weer een beetje minder geworden met het van kracht worden van een omstreden boerkaverbod.


Bij een illegale demonstratie in Parijs tegen het boerkaverbod werden voor het oog van de media meteen twee in zwarte boerka gehulde activisten opgepakt door de politie. Er waren tot vandaag naar schatting zo’n 2000 vrouwen die een boerka dragen. Of die nu helemaal niet meer naar buiten komen om te voorkomen dat ze aanschouwd worden door mannenogen, is niet bekend.

De NOS schrijft:

Bij een protest bij de Notre Dame in Parijs zijn zeker twee gesluierde vrouwen en enkele anderen gearresteerd door de Franse politie. Daarnaast werd op het station van Avignon een vrouw opgepakt die onderweg was naar een tv-interview over het boerkaverbod. Zaterdag hield de politie in Parijs al 59 personen aan, onder wie negentien gesluierde vrouwen, die tegen de wet wilden betogen. De autoriteiten hadden de demonstratie verboden.

Niet iedereen is gerust op het verbod. Zo vreest de politie problemen met vermogende Saoedi’s die de hoofdstad bezoeken. 

Frankrijk is het eerste land dat een boerkaverbod doorvoert. België en Spanje overwegen een zelfde stap.

Geef een reactie

Laatste reacties (52)