Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Eerste eerlijke smartphone op de markt

  •  
22-05-2013
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
blog_DSC_0694.jpg
Smartphone zonder schuldgevoel, geproduceerd met conflict-vrije grondstoffen
Vanaf afgelopen dinsdag is de eerste eerlijke telefoon ter wereld te koop. Smartphones worden normaal gesproken gesproduceerd in fabrieken als het Chinese Foxconn, op basis van grondstoffen die onder dubieuze omstandigheden worden gewonnen in conflictgebieden. De Fairphone wordt gemaakt van conflict-vrije grondstoffen uit Congo, die onder goede arbeidsomstandigheden zijn gewonnen. Daarnaast wordt er bij de productie zo veel mogelijk gebruik gemaakt van gerecyclede materialen, waardoor deze volwaardige, moderne smartphone, voor een marktconforme prijs kan worden verkocht.
In Pauw en Witteman praatten Bas van Abel en Jaime de Bourbon dinsdagavond over dit complexe, duurzame initiatief. De productie zal worden gestart op het moment dat er voldoende bestellingen zijn. Woendagochtend was reeds 36 procent van het target bereikt. Bestellen kan via de website van Fairphone.
cc-foto: Fairphone

Meer over:

nieuws, groen
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.