6

Eerste gewonden bij Thais volksoproer

Tegenstanders van de regering proberen financieel hart van Thailand te bezetten. Protesten tot nu toe vreedzaam

Bij aanhoudende demonstraties in de Thaise hoofdstad Bangkok zijn voor het eerst gewonden gewonden gevallen. Bij het hoofdkantoor van de regerende Democratische Partij ontplofte een granaat, waardoor twee agenten werden geraakt. Het protest van de tienduizenden betogers houdt ondertussen aan. De tegenstanders van de regering proberen om ook het financiële hart van Thailand te bezetten.


De betogers bezetten het commerciële centrum van Bangkok voor de vierde dag op rij en zeggen dat ze dat zeker tot 20 april zullen blijven doen. Op die datum spreekt de verkiezingscommissie zich uit over de mogelijke fraude bij de verkiezingen. Dit schrijft de Belgische website De Redactie dinsdag.

De protesten zijn al drie weken aan de gang. Dagelijks komen tienduizenden mensen de straat op. De betogers, vooral aanhangers van ex-premier Thaksin Sinawatra, eisen dat de regering opstapt en nieuwe verkiezingen organiseert. Tot nu toe verliepen de protesten relatief vreedzaam. Enkelen willen de zaken niet op de spits drijven, sommigen willen stilaan voor een meer gewelddadig protest kiezen.

Lees hier meer

Foto: Flickr CC Pittaya

Geef een reactie

Laatste reacties (6)