Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Eerste iPad-scholen officieel van start

  •  
21-08-2013
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
54 keer bekeken
  •  
ipadschool.jpg
Inspectie houdt scholen nauw in de gaten … Leerlingen toch verplicht op school te verschijnen
Woensdag is de officiële opening van het ‘iPad-onderwijs’. De eerste leerlingen op de scholen waar het onderwijs gebaseerd is op de ideeën van Steve Jobs, zijn van start gegaan. De Onderwijsinspectie houdt de digitale onderwijsvorm nauwlettend in de gaten en heeft al één van de punten van het onderwijsplan aangepast: leerlingen zijn toch verplicht op school te verschijnen.
Eén van de principes is dat leerlingen zelf hun tijd kunnen indelen en de locatie van het volgen van het onderwijs. Ze kunnen op school terecht van 7.30 tot 18.30, maar mogen ook vanuit huis werken. Daar heeft de Onderwijsinspectie nu een stokje voor gestoken. De inspectie erkent virtueel leren niet als onderwijstijd en dus moeten de leerlingen gewoon naar school. In totaal zijn er elf iPad-scholen. 
Onderwijs voor Nieuwe Tijd (O4NT)is een initiatief van opiniepeiler Maurice de Hond. Hij kondigde de iPadscholen vorig jaar al aan. In Sneek en Breda zal het principe van de iPad-school in volle glorie draaien. In Almere, Amstelveen, Amsterdam, Bernisse en Emmen voeren scholen componenten van O4NT door.
Lees ook op Joop het artikel waarin Tijl Rood, bestuurslid van O4NT aan het woord komt: Tien iPad-scholen starten in augustus
cc-foto: Gaby van Hall

Meer over:

leven, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.