32

Eerste iPad-scholen officieel van start

Inspectie houdt scholen nauw in de gaten … Leerlingen toch verplicht op school te verschijnen

Woensdag is de officiële opening van het ‘iPad-onderwijs’. De eerste leerlingen op de scholen waar het onderwijs gebaseerd is op de ideeën van Steve Jobs, zijn van start gegaan. De Onderwijsinspectie houdt de digitale onderwijsvorm nauwlettend in de gaten en heeft al één van de punten van het onderwijsplan aangepast: leerlingen zijn toch verplicht op school te verschijnen.

Eén van de principes is dat leerlingen zelf hun tijd kunnen indelen en de locatie van het volgen van het onderwijs. Ze kunnen op school terecht van 7.30 tot 18.30, maar mogen ook vanuit huis werken. Daar heeft de Onderwijsinspectie nu een stokje voor gestoken. De inspectie erkent virtueel leren niet als onderwijstijd en dus moeten de leerlingen gewoon naar school. In totaal zijn er elf iPad-scholen. 

Onderwijs voor Nieuwe Tijd (O4NT)is een initiatief van opiniepeiler Maurice de Hond. Hij kondigde de iPadscholen vorig jaar al aan. In Sneek en Breda zal het principe van de iPad-school in volle glorie draaien. In Almere, Amstelveen, Amsterdam, Bernisse en Emmen voeren scholen componenten van O4NT door.

Lees ook op Joop het artikel waarin Tijl Rood, bestuurslid van O4NT aan het woord komt: Tien iPad-scholen starten in augustus

RTL: Steve Jobsscholen officieel begonnen 

cc-foto: Gaby van Hall

Geef een reactie

Laatste reacties (32)