Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Eerste Kamervoorzitter doet wat Van Miltenburg niet durft: snoert PVV de mond

  •  
13-10-2015
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
79 keer bekeken
  •  
faber300_02.jpg
Faber noemde de Eerste Kamer een 'nepvolksvertegenwoordiging' ... Broekers-Knol zet microfoon uit
Ankie Broekers-Knol, de voorzitter van de Eerste Kamer, heeft dinsdag PVV-fractievoorzitter Marjolein Faber vakkundig de mond gesnoerd. Faber noemde de Eerste Kamer een ‘nepvolksvertegenwoordiging’ tijdens haar inbreng in de Algemene Politieke Beschouwingen in de senaat. Daar is Broekers-Knol niet van gediend en dat liet ze merken ook.
Eerder noemde Geert Wilders de Tweede Kamer al een nepparlement. Voorzitter Anouchka van Miltenburg deed daarop niets. Ze negeerde de uitspraak compleet. In navolging van haar leider, Wilders, gooide Faber nu ook de Eerste Kamer te grabbel. Broekers reageerde daar direct op.
“Ik wil de term ‘neoparlement’ hier niet horen en dat u deze terugneemt”, zei ze. Toen Faber dat weigerde, hield de voorzitter een betoog waarin ze stelde dat de PVV “de bijl aan de wortel van de representatieve democratie zet”. Broekers-Knol vroeg Faber waarom ze überhaupt deelneemt aan het debat als zij de legitimiteit van de senaat niet erkent. Toen Faber nogmaals haar opmerking herhaalde, zette de voorzitter haar microfoon uit. Faber verwierf onder meer bekendheid nadat ze in opspraak kwam omdat ze het bedrijf van haar zoon inhuurde om opdrachten voor de gemeente uit te voeren, die betaald werden met subsidiegeld.  

Meer over:

politiek, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.