126

Eerste Kamervoorzitter doet wat Van Miltenburg niet durft: snoert PVV de mond

Faber noemde de Eerste Kamer een 'nepvolksvertegenwoordiging' ... Broekers-Knol zet microfoon uit

Ankie Broekers-Knol, de voorzitter van de Eerste Kamer, heeft dinsdag PVV-fractievoorzitter Marjolein Faber vakkundig de mond gesnoerd. Faber noemde de Eerste Kamer een ‘nepvolksvertegenwoordiging’ tijdens haar inbreng in de Algemene Politieke Beschouwingen in de senaat. Daar is Broekers-Knol niet van gediend en dat liet ze merken ook.

Eerder noemde Geert Wilders de Tweede Kamer al een nepparlement. Voorzitter Anouchka van Miltenburg deed daarop niets. Ze negeerde de uitspraak compleet. In navolging van haar leider, Wilders, gooide Faber nu ook de Eerste Kamer te grabbel. Broekers reageerde daar direct op.

“Ik wil de term ‘neoparlement’ hier niet horen en dat u deze terugneemt”, zei ze. Toen Faber dat weigerde, hield de voorzitter een betoog waarin ze stelde dat de PVV “de bijl aan de wortel van de representatieve democratie zet”. Broekers-Knol vroeg Faber waarom ze überhaupt deelneemt aan het debat als zij de legitimiteit van de senaat niet erkent. Toen Faber nogmaals haar opmerking herhaalde, zette de voorzitter haar microfoon uit.
Faber verwierf onder meer bekendheid nadat ze in opspraak kwam omdat ze het bedrijf van haar zoon inhuurde om opdrachten voor de gemeente uit te voeren, die betaald werden met subsidiegeld.
 

Geef een reactie

Laatste reacties (126)