Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Tweede Nederlandse besmetting met Covid-19 in Diemen

  •  
27-02-2020
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
63 keer bekeken
  •  
coronavirus

© Afbeelding: Pete Linforth

Update 28 februari, 11:00 uur Er is bij een tweede persoon een besmetting met het coronavirus geconstateerd. Dat heeft het RIVM vrijdag bekendgemaakt. Het gaat om een vrouw uit Diemen die net als de eerste geïnfecteerde vorige week in de Italiaanse regio Lombardije is geweest. Er is geen link met de man uit Loon op Zand. De vrouw uit Diemen bevindt zich momenteel in thuisquarantaine, de GGD onderzoekt met wie zij de afgelopen periode allemaal contact heeft gehad.
Eerder: Voor het eerst is er een infectie met het coronavirus in Nederland. Volgens minister Bruno Bruins van Medische Zorg gaat het om een man uit Tilburg die onlangs in Lombardije was. In die Noord-Italiaanse regio zijn er relatief veel besmettingen met Covid-19. Het RIVM meldt:
" De patiënt, die kort geleden in de regio Lombardije is geweest, zit in isolatie. De GGD Gemeentelijke Gezondheidsdienst brengt contacten van deze patiënt in kaart door middel van contactonderzoek."
Personen die contact hebben gehad met de besmette man, zullen worden gemonitord: zij moeten twee keer per dag hun lichaamstemperatuur doorgeven aan de GGD. Ook moeten ze eventuele klachten melden.
Eerder deze week voorspelde microbioloog Alex Friedrich van de Rijksuniversiteit Groningen al dat het eerste Covid-19-geval waarschijnlijk al binnen een week in Nederland zou worden geconstateerd. “Ik vermoed dat er al mensen in Nederland zijn met het coronavirus. We hebben het alleen nog niet geconstateerd”, verklaarde hij tegenover RTV Noord.
Afbeelding: Pete Linforth
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.