44

Egypte: moslimbroeder tegen ex-bevelhebber luchtmacht

Update: Kantoor Shafiq in brand gestoken ... Morsi en Shafiq officieel in de tweede ronde

De Egyptische kiescommissie heeft vandaag officieel bekend gemaakt dat in de tweede ronde van de presidentsverkiezingen oud-premier Ahmed Shafiq en Mohammed Morsi van de moslimbroeders het tegen elkaar gaan opnemen.

Update 23:20 uur
Enkele honderden mensen hebben maandag het hoofdkantoor van het campagneteam van presidentskandidaat Ahmed Shafiq aangevallen. Ruiten werden ingeslagen, verkiezingsposters werden naar buiten gesmeten en het gebouw, een villa in Caïro, werd in brand gestoken, zeiden getuigen en beveiligers. Op het Tahrir-plein komen honderden demonstranten samen. (Trouw)

Alle klachten over malversaties in de eerste ronde zijn door de kiescommissie  afgewezen. De opkomst was laag, namelijk maar 46,2 procent. Voor de jongeren die in hun Arabische lente de verkiezingen hebben afgedwongen is het een teleurstelling te moeten kiezen tussen een vertegenwoordiger van de conservatieve islamisten en een vertegenwoordiger van het oude regime, die eerder al heeft laten weten de al dertig jaar geldende noodtoestand te ondersteunen. De tweede ronde vindt op 16 en 17 juni plaats.

NRC: Het is officieel: Morsi en Shafiq in tweede ronde verkiezingen Egypte.

Geef een reactie

Laatste reacties (44)