Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Egyptenaren naar Tahrirplein voor 'tweede revolutie'

  •  
27-05-2011
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
ANP-Tahrirplein_revolutie2_300.jpg
Duizenden demonstranten op de been ... Veel ontevredenheid over het tempo van de hervormingen 
In Cairo zijn vrijdag duizenden Egyptenaren bijeen gekomen op het Tahrirplein. Ze demonstreren voor hervormingen in het land en noemen het een ‘tweede revolutie’. Sinds het vertrek van ex-president Hosni Mubarak is er nog maar weinig veranderd.
De demonstranten willen dat het tempo omhoog gaat. Er heerst nog altijd veel corruptie, de reden waarom veel Egyptenaren in januari in opstand kwamen. “De enige verandering die we hebben gezien, is dat het Mubarak-metrostation is veranderd in het Martelaren-metrostation”, aldus een demonstrant meldt Trouw.
De berechting van ex-president Hosni Mubarak loopt vertraging op vanwege zijn hartkwalen. Honderden mensen protesteerden om die reden ook voor het militaire ziekenhuis in Sharm al-Sheikh waar Mubarak ligt. Ze willen dat hij zo snel mogelijk wordt overgebracht naar de gevangenis. Trouw: Egyptenaren op Tahrirplein bijeen voor ‘tweede revolutie

Meer over:

wereld, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.