10

Egyptisch leger slaat betogers van Tahrirplein

Twee doden gemeld. Demonstranten eisen vervolging van oud-president Mubarak en zijn getrouwen wegens corruptie en wandaden

Het Egyptische leger heeft vrijdagnacht op hardhandige wijze een einde gemaakt aan een demonstratie op het Tahrirplein in de hoofstad Caïro. Dat meldt het NRC Handelsblad. Honderden betogers werden van het plein verdreven met stokslagen en schoten in de lucht. Volgens ooggetuigen werd ren onbekend aantal demonstranten opgepakt en weggevoerd in politiebusjes.


Het Tahrirplein, het plein van de Bevrijding, was wekenlang symbool van de vreedzame prostesten tegen het regime van oud-president Hosni Mubarak. NRC schrijft dat sinds vrijdagmiddag weer mensen bijeen waren op het plein om eisen dat de oud-president, zijn familie en de oude getrouwen van het regime worden vervolg voor corruptie en wandaden die zij hebben gepleegd. De Egyptenaren riepen vrijdag uit tot Dag van de Reiniging.

Bij de confrontatie met het Egyptische leger zouden twee doden zijn gevallen. Medewerkers van een ziekenhuis melden dat aan de persbureaus Reuters en AFP.

Lees meer bij NRC Handelsblad: Egyptisch leger maakt hardhandige eind aan protest Tahririplein

Twee doden na ingrijpen Egyptisch leger op Tahrirplein

Geef een reactie

Laatste reacties (10)