Laatste update 13:37
57

Egyptisch parlementslid pleit voor genitale verminking vrouw om man te helpen

Elhamy Agina, een Egyptisch parlementslid heeft gezegd dat vrouwen genitale verminking (FGM) moeten ondergaan omdat mannen ‘seksueel zwak’ zijn, meldt nieuwsplatform Egyptian Streets.  Het libido van vrouwen zou verlaagd moeten worden zodat die gelijk staat aan die van een man.

Het parlementslid stelt dat Egyptische mannen veel prestatieverhogende middelen gebruiken en daarom vrouwen rekening moeten houden en hun lichaam dan maar dienen te verminken, zodat de mannen zich niet minderwaardig voelen. Want de zorg voor het zelfvertrouwen van de man is, uiteraard, de verantwoordelijkheid van de vrouw, al moet ze haar eigen lichaam daarvoor verminken.

“Wij zijn een bevolking waarvan de mannen last hebben van seksuele zwakte, dat is duidelijk, want Egypte is een van de grootste consumenten van seksueel stimulerende middelen die alleen de zwakke verbruiken. Als we stoppen met FGM, zullen we sterke mannen nodig hebben en die hebben we niet.”

Met zijn uitspraken stigmatiseert hij mannen als zwakkere wezens die niet voor hun eigen geestelijke en fysieke toestand verantwoordelijk zijn en verdoemt hij mogelijk vrouwen tot een verplichte verminking. In Egypte is FGM sinds 2008 verboden maar de praktijken worden nog steeds bijna evenveel uitgevoerd. Het kabinet wil de wet strenger maken door de gevangenisstraf te verhogen en de handhaving te versterken maar dat zou eerst door het parlement goedgekeurd moeten worden.

Volgens de World Health Organization heeft Egypte het hoogste aantal FGM-slachtoffers. Andere landen waarin het verminken van het vrouwelijk lichaam gangbaar is en in grote getale gebeurt, zijn: Somalië, Guinee, Djibouti en Sierra Leon.

cc foto: blatantworld

Geef een reactie

Laatste reacties (57)