Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

'Egyptische leger martelde ook na machtsoverdracht'

  •  
23-03-2011
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
ANP-tahrir_300.jpg
[Video] Achttien op Tahrir gearresteerde vrouwen zouden maagdelijkheidstest en elektrische schokken hebben ondergaan
Het Egyptische leger veegde op 9 maart het Tahrir plein schoon. Bij die actie werd een aantal demonstranten gearresteerd. Onder hen waren tenminste achttien vrouwen die gemarteld zouden zijn.
Dat meldt Amnesty International. De 20-jarige Salwa Hosseini vertelde Amnesty hoe ze zich samen met andere vrouwen in een open ruimte moest uitkleden, waarna een man in witte jas een maagdelijkheidstest uitvoerde. De vrouwen kregen te horen dat als ze geen maagd waren, een aanklacht van prostitutie zou volgen. Verscheidene soldaten maakten intussen foto’s van het tafereel en er werd gedreigd de foto’s in de toekomst openbaar te maken.
Ook journaliste Rasha Azeb werd op 9 maart gevangen gezet. Zij werd geslagen en zag hoe andere vrouwen ook elektrische schokken toegediend kregen. De verklaringen van beide vrouwen worden ondersteund door andere verklaringen die zijn binnengekomen bij het El Nadeem centrum

Meer over:

wereld, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.