300

‘Eigen risico in de zorg – bijna – verdubbeld’

Crisisakkoord voorziet in verhoging eigen bijdrage naar 400 euro, meldt RTL

Het eigen risico in de zorg gaat volgend jaar fors omhoog, van 220 naar 400 euro. Voor de laagste inkomens wordt nog gezocht naar een compensatie. Dat meldt RTL Nieuws op basis van anonieme bronnen.

De maatregel zou voortkomen uit het crisisakkoord van VVD, CDA, D66, GroenLinks en ChristenUnie, meldt RTL. De vijf partijen hebben afgesproken dat op de zorg 1 miljard euro bezuinigd moet worden. Hoe de laagste inkomens precies gecompenseerd moeten worden voor de verhoging van het eigen risico is nog niet bekend. 

Daarnaast willen de vijf partijen dat de medisch specialisten voor zover mogelijk onder de Balkenendenorm gaan verdienen, ongeveer 185.000 euro, aldus RTL.

Eerder werd bekend dat de geplande eigen bijdrage voor geestelijke gezondheidszorg juist voor een deel zal komen te vervallen. Gevreesd werd dat mensen met psychische problemen zorg zouden gaan mijden, omdat ze de eigen bijdrage niet zouden kunnen betalen.

Foto-cc: Marco Derksen

RTL: Eigen risico in de zorg bijna verdubbeld

Volg Joop op Twitter, vind Joop leuk op Facebook. Of abonneer je op de dagelijkse nieuwsbrief met een handig overzicht van nieuws en opinies.

Geef een reactie

Laatste reacties (300)