31

Einde aan experiment vrije tandartstarieven

Minister Schipper geeft gehoor aan motie Tweede Kamer ... Tandartsen stappen naar de rechter

Minister Schippers van Volksgezondheid maakt een einde aan het experiment met vrije tandartstarieven. Dat meldt de Volkskrant. De minister zal hiermee een motie uitvoeren die donderdagavond door een meerderheid van de Tweede Kamer werd aangenomen.

Volkskrant:

Schippers was er fel op tegen om nu al te stoppen met de vrije tarieven, maar legt zich neer bij de Kamermeerderheid. ‘Het is heel erg jammer dat de Kamer de tandartsen niet nog wat tijd wil geven om te bewijzen dat ze het kunnen. We zullen ook wat tijd nodig hebben om aan alle behandelingen weer vaste prijzen te koppelen. Alle systemen moeten weer aangepast. Dat gaat ongeveer tot 1 januari duren.’

De branchevereniging van tandartsen, NMT, liet vrijwel meteen weten een kort geding aan te spannen tegen minister Schippers. De tandartsen vinden het onbehoorlijk bestuur van de minister.

Het experiment van minister Schippers loopt sinds begin dit jaar en geeft tandartsen de vrijheid zelf de prijzen van hun behandelingen te bepalen. In het eerste kwartaal bleken de prijzen gemiddeld met 6,1 procent te zijn gestegen.

Volkskrant: Minister Schippers stopt met vrije tandartstarieven

Volg Joop op Twitter, vind Joop leuk op Facebook. Of abonneer je op de dagelijkse nieuwsbrief met een handig overzicht van nieuws en opinies.

Geef een reactie

Laatste reacties (31)