Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Einde 'don't ask don't tell' in zicht

  •  
07-07-2011
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
BNNVARA fallback image
Hof van beroep in de VS: 'Homoseksuele militairen mogen voortaan eerlijk uitkomen voor hun geaardheid'
Het hof van beroep in San Francisco heeft geoordeeld dat er onmiddellijk een eind gemaakt moet worden aan het verbod voor homoseksuele militairen om uit te komen voor hun seksuele geaardheid. Hoewel het Congres en het ministerie van Defensie al bezig zijn nieuwe beleidsregels op te stellen, is de oude wet nog steeds van kracht. Daar komt door de uitspraak van de rechter nu een eind aan.
Volgens het zeventien jaar oude verbod mogen homoseksuele militairen niet voor hun geaardheid uitkomen. Collega militairen en leidinggevenden mogen op hun beurt niet vragen naar de geaardheid.
Het ministerie van Defensie zal nu moeten vaststellen of de afschaffing van de regel geen invloed zal hebben op de paraatheid van de troepen. In dat geval heeft het zestig dagen de tijd om het besluit na te leven. Vanaf september zou er dus een eind kunnen komen aan het ‘don’t ask, don’t teel’-beleid.
cc-foto: Adam Fagan
Mis niets: Volg Joop op Twitter , vind Joop leuk op Facebook

Meer over:

wereld, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.