Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Eindelijk: Nederlands politiek drama à la The West Wing in de maak

  •  
08-08-2013
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
ww.jpg
Column Film werkt aan politiek drama, kruising tussen Borgen en The West Wing
De Amerikaanse serie The West Wing, van Aaron Sorkin heeft een grote fanbase over de hele wereld. Politieke junkies en journalisten zijn dol op de rappe dialogen en bestuurskundige intriges. Sinds het laatste seizoen in 2006 werd opgenomen, is hard gezocht naar een nieuwe favoriet. Het Deense Borgen lijkt die rol te hebben overgenomen. Al zijn de series zeer verschillend. Nederlandse producenten gaan nu ook een poging wagen en werken momenteel hard aan wat kruising tussen Borgen en The West Wing moet worden, die de actualiteit op de voet volgt.
Film- en tv-producent Gijs van de Westelaken sprak met BN R: 
We zijn jarenlang bezig geweest een juiste invalshoek te vinden. Een jaar of vier geleden werkten we aan een harde, politieke serie á la The West Wing. Toen kwam Borgen en moest die show, want zo werken de molens in televisieland, ook een relatiedrama worden. Daar kwamen we toen niet zo uit, maar inmiddels weten we wat we willen maken. Eind volgend jaar moet het te zien zijn. Het moet zo actueel zijn dat het dicht bij de realiteit ligt. Dat maakt het wel ingewikkeld, maar het moet iets worden waar de kijker van opkijkt.
cc-foto: Francois P.

Meer over:

nieuws, media
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.