Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Eindelijk: ook Nederlandse trekkers krijgen een kenteken

  •  
22-01-2020
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
71 keer bekeken
  •  
boerenmediaparknosscreenshot

© screenshot NOS

Een tegenvaller voor boze boeren die graag provinciehuizen binnenrijden of snelwegen blokkeren: Nederlandse trekkers krijgen een kentekenplaat. De Tweede Kamer discussieerde woensdag over de invoering van de kentekenplicht die eerder in Europees verband werd afgesproken. Dat die kentekenplicht voor landbouwvoertuigen er nu eindelijk komt, is de “hoogste tijd”, verzuchtte GroenLinks-kamerlid Suzanne Kröger aan het begin van het debat.
Nederland heeft de invoering van de kentekenplicht lang getraineerd. De Leeuwarder Courant schrijft:
"In praktisch ieder land in Europa hebben trekkers een kenteken. Behalve in Nederland. En omdat met name de PVV, CDA en de VVD helemaal geen zin hadden in die Brusselse plicht, werd de invoering jarenlang getraineerd. Inmiddels hangt er een groot Zwaard van Damocles boven het hoofd van het kabinet. De Europese Commissie had een deadline opgelegd van 20 mei 2017. Als Nederland blijft weigeren legt Brussel een boete op van minstens 2,9 miljoen euro."
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.