Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Eindelijk twittert Trump dat Biden de verkiezingen heeft gewonnen

  •  
15-11-2020
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
76 keer bekeken
  •  
US - POLITICS - TRUMP

© US President Donald Trump uses his cellphone as he holds a roundtable discussion with Governors about the economic reopening of closures due to COVID-19, known as coronavirus, in the State Di

Donald Trump heeft zondag eindelijk erkend dat Joe Biden de presidentsverkiezingen heeft gewonnen. Hij deed dat in een tweet waarin alleen de eerste twee woorden (‘He won’) feitelijk juist waren.
In de rest van zijn bericht verloor de president zich weer als vanouds in allerhande complottheorieën over gestolen verkiezingen, ondeugdelijke stemmachines en ‘fake media’. Vanwege Trumps leugens besloot Twitter zijn bericht voor de zoveelste keer van een waarschuwing te voorzien.
Trump heeft verscheidene rechtszaken aangespannen om de uitkomst van de presidentsverkiezingen aan te vechten. Het is zijn team tot nu toe niet gelukt om daarin aan te tonen dat er sprake zou zijn van significante fraude. Sterker nog: volgens experts zijn de verkiezingen nog nooit zo vlekkeloos verlopen.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.