Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

'Elektrische auto over 3 jaar goedkoper dan 'gewone''

  •  
10-04-2012
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Flickr_elektrischeauto_MauritsBurgers_300
Volkswagen denkt binnen drie jaar veel goedkopere accu te kunnen produceren
Elektrische auto’s zijn binnen drie jaar goedkoper dan brandstof auto’s. Dit meldt het Duitse autoconcern Volkswagen. De snel dalende prijs van accu’s is volgens het bedrijf de belangrijkste reden, schrijft de website Het Kan Wel.
“Wij rekenen erop dat de kosten per kilowattuur aan capaciteit van lithium-ion accu’s snel zal dalen naar een omvang van ongeveer 100 euro. Deze grens zal in 2015 of op z’n laatst kort daarna bereikt worden”, aldus Rudolf Krebs, chef van de Volkswagen afdeling die elektrische auto’s produceert.
De prijs van €100 per kilowattuur geldt als de grens waarbij elektrische auto’s goedkoper zijn dan hun benzine of diesel tegenhanger, waarbij rekening gehouden wordt met aanschaf en gebruik, schrijft HetKanWel.net.
Op dit moment ligt de prijs voor een accu pakket op 500 euro per kilowattuur. De voorspelling van Krebs is een stuk optimistischer dan eerdere ramingen van de automobielindustrie. Volgens andere concerns duurt het zeker nog vijf jaar langer.

Meer over:

nieuws, groen
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.