Laatste update 11:34
14

Elfie Tromp onderzoekt: slopen mijn boodschappen de wereld?

De Volkskrant gaat onder de noemer ‘De Voedselzaak’ onderzoek doen naar voeding en de wereld. Naar schatting zullen er in 2050 wereldwijd zo’n 10 miljard monden te voeden zijn. Hoe gaan we dat doen? Volkskrant-hoofdredacteur Philippe Remarque schrijft in de krant:

De grootste bevolkingsexplosie vindt plaats in Afrika. Dat is toevallig ook het continent waar klimaatverandering het hardst toeslaat: woestijn, droogteperioden en overstromingen. Meer mensen dus op minder vruchtbare grond. Hoe moeten al die monden straks worden gevoed?

Om voedselketens en productieprocessen te analyseren en inzichtelijk te maken, is de Volkskrant nu begonnen met ‘De Voedselzaak’. In één van de eerste video’s neemt duurzaamheidsexpert Loethe Olthuis de boodschappen van schrijfster, columnist en radio-presentatrice Elfie Tromp onder de loep. Zo eet ze bijvoorbeeld niet iedere dag vlees, want vlees is slecht voor het milieu. Maar hoe duurzaam is een vega-kaasschnitzel eigenlijk? De conclusies zijn ontnuchterend: van grote boosdoeners als olijfolie, tot eetrijpe advocado’s uit Peru.

Geef een reactie

Laatste reacties (14)