Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Elisabeth Warren noemt medewerking aan familiescheiding 'schandvlek die je levenslang zal achtervolgen'

  •  
21-07-2018
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
warren
Sinds de regering van Trump besloot om alle immigranten – met uitzondering van expats en andere visumhouders – strafrechtelijk te gaan vervolgen en kinderen van hun ouders te scheiden aan de grens, zijn er al duizenden kinderen opgesloten. Druppelsgewijs vinden de eerste herenigingen van vervuilde, getraumatiseerde kinderen met hun ouders plaats, maar het systeem is ontworpen om permanente schade aan te richten. Zo worden kinderen gemarteld door sadistische bewakers en worden baby’s opgeroepen zichzelf te verdedigen in de rechtszaal.
Kathy Kraninger werd benoemd door Trump en was in haar huidige functie betrokken bij het budgetteren en uitvoeren van dat gruwelijke beleid. Als beloning voor geleverde diensten wil Trump haar nu promoveren tot hoofd van de publieke waakhond die moet toezien op financiële instanties en consumentenissues, ondanks een compleet gebrek aan ervaring. De Democratische senator Elisabeth Warren vindt dat betrokkenheid bij mensenrechtenschendingen geen promotie verdient, maar een morele vlek op haar blazoen is, die haar een leven lang zal blijven achtervolgen:
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.