47

Ella Vogelaar: ‘SCP-rapport slaat nergens op’

Oud-minister van Wonen laakt rapport over mislukken Vogelaarwijken

Voormalig minister voor Wonen, Wijken en Integratie, Ella Vogelaar, reageert dinsdag in een uitzending van het NCRV-programma Altijd Wat op het recente onderzoek van het Sociaal Cultureel Planbureau (SCP) over het mislukken van de zogenoemde ‘Vogelaarwijken’. Volgens de oud-minister gaat het wel degelijk beter de wijken en klopt er niets van het rapport.

Vogelaar:

Het slaat nergens op dat het weggegooid geld zou zijn, want het gaat wel degelijk beter met die wijken. Ik ben er nog bij betrokken en ik heb dus nog steeds contact met bewoners […] Ik ben behoorlijk kritisch over het rapport en de conclusies. Zodra ik terug ben van mijn vakantie neem ik contact op met het SCP.

Twee weken geleden kwam het SCP met het rapport ‘Werk aan de Wijk’. De uitkomst was vernietigend. De veertig Vogelaarwijken zouden wel vooruit zijn gegaan, maar niet veel meer dan andere aandachtswijken waar geen extra ‘Vogelaargeld’ in is gestoken. Ella Vogelaar meent nu dat die conclusie onzin is, omdat die wijken niet op die manier tegen elkaar afgezet kunnen worden, omdat ook in die andere aandachtswijken extra is geïnvesteerd.

Altijd Wat: Ella Vogelaar: “SCP rapport slaat nergens op”

Geef een reactie

Laatste reacties (47)