Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Emile Roemer beste politicus van het jaar

  •  
19-12-2011
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
134 keer bekeken
  •  
Roemer_prijs_01.jpg
SP-leider gekozen om zijn betrouwbaarheid, eerlijkheid en humor
Met 24 procent van de stemmen in SP-fractieleider Emile Roemer verkozen tot politicus van het jaar, de jaarlijkse verkiezingen van EenVandaag. Achter heb eindigde premier Rutte met 19 procent en Jan Kees de Jager met 14 procent.
De kiezer die op Roemer stemde typeren heb als ‘authentiek’, ‘sociaal’ en ‘respectvol’. Ook waarderen ze hem omdat hij veel humor in de Tweede Kamer brengt. De SP-leider kreeg de meeste stemmen van zijn achterban. Ook stemde de achterban van veel linkse partijen op Roemer.
Aan het EenVandaag Opinie onderzoek deden 37.000 leden mee. Zij konden stemmen op de door de Vrije Universiteit opgestelde lijst waarop 25 politici stonden. Politici die het meest genoemd zijn in landelijke dagbladen en nieuw- en actualiteitenrubrieken van de Publieke Omroep kwamen op deze lijst terecht. Nieuwsmonitor is een wetenschappelijk instituut dat onderzoek doet naar de berichtgeving in de media. 
Mis niets: Volg Joop op Twitter , vind Joop leuk op Facebook

Meer over:

politiek, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.