14

Emmen reikt helpende hand

Gemeente regelt goede doorstroom vluchtelingen naar asielzoekerscentrum Ter Apel

Gemeente Emmen heeft maatregelen getroffen om vluchtelingen die na half elf ’s avonds op het station aankomen toch naar AZC Ter Apel te kunnen vervoeren. Voorheen moesten de mensen die de laatste bus misten op het station slapen. Dit meldt de NOS dinsdagochtend.

De vluchtelingen die te laat aankomen worden nu gratis met de taxi naar Ter Apel gebracht. Ook zijn er door de gemeente twee wc-hokjes geplaatst omdat mensen genoodzaakt waren hun behoefte in het nabijliggende plantsoen te doen. “Eigenlijk moet het COA dit probleem oplossen, maar wij vonden de situatie niet meer humaan,” vertelt wethouder Bouke Durk Wilms (CDA).

In Emmen heerst er binnen de gemeente verdeeldheid over de noodopvang van extra vluchtelingen. De partij Wakker Emmen is tegen de komst van meer asielzoekers. Toch wil de VVD gehoor geven aan de oproep van het Centraal Orgaan Asielzoekers (COA) om meer vluchtelingen op te nemen. “Je moet iets op dit moment, want er is nog geen oplossing”, vindt VVD-raadslid Nynke Houwing. De gemeente is momenteel nog in overleg met het COA

cc foto: Alex Proimos 

Geef een reactie

Laatste reacties (14)