42

En bedankt, Geert Wilders: verdubbeling aantal klachten racisme

Tot september dit jaar al twee maal zoveel klachten binnen als in heel 2013 ... Directeur Amsterdams meldpunt wijst Geert Wilders als schuldige aan

Het aantal klachten over racisme dat dit jaar tot aan september is binnengekomen, is al twee keer zoveel als over heel 2013. Dat blijkt uit een landelijke inventarisatie van het Meldpunt Discriminatie Regio Amsterdam.

In 2013 kwamen in totaal bij de verschillende meldpunten 3.143 klachten binnen over racisme. In de eerste acht maanden van dit jaar staat het aantal al op 6.285. Vooral in de grote steden is het aantal klachten fors toegenomen.

Directeur Silversmith van het Amsterdamse meldpunt wijdt de toename vooral aan PVV-leider Geert Wilders, die zijn aanhang tijdens de gemeenteraadsverkiezingen ophitsend vroeg of ze meer of minder Marokkanen in Nederland willen, waarna zijn volgelingen en masse ‘minder!’ scandeerden, waarna de PVV-leider beloofde dat te zullen regelen. 

Het aantal klachten over Zwarte Piet blijft dit jaar tot nog toe beperkt tot landelijk één tot twee per maand. Daarbij valt op dat dit meer in het westen van het land speelt dan elders, aldus een woordvoerster van het Amsterdamse meldpunt, schrijft Omroep West.

NRC: Verdubbeling aantal klachten racisme

Geef een reactie

Laatste reacties (42)